Yahoos Levinsohn lämnar företaget

Yahoos tidigare tillförordnad VD, Ross Levinsohn, har bekräftat hans avgång på måndagen efter att ha passerat över för topplaceringen av bolaget till förmån för Marissa Mayer.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Enligt en rapport från New York Times, skickade Levinsohn ut ett e-postmeddelande till vänner som bekräftar hans avgång men inte säga var han var på väg till nästa. I den beskrev han Yahoo som “en fantastisk varumärke och företag” och “ledande företaget har varit en av de bästa upplevelserna” av sin karriär, men det var dags att leta efter en ny utmaning.

Han kördes Yahoos media, affärsutveckling och försäljningsverksamhet innan uppmanas att ta över tidigare VD Scott Thompson, som lämnade i maj efter hans akademiska meriter ifrågasattes.

En icke namngiven Yahoo verkställande berättade NYT att så sent som i mitten av juni, Levinsohn rekryterade personer för ledande befattningar inom företaget och berätta för dem att han förväntar sig att permanent VD-posten som skall ges till honom.

En annan anonym källa sade anställda hoppades att han skulle stanna och, hjälpa Mayer vända Yahoos förmögenheter runt. “Det skulle ha varit det bästa scenariot – Ross är bra på att driva företag och leverera värde till aktieägarna och Marissa är en produkt visionär – tillsammans dessa två skulle kunna vara en kraftfull kombination” Yahoo anställd, som avböjt att bli namngiven , sade i artikeln.

Mayer anslöt officiellt Yahoo på 17 juli som ordförande, VD och ledamot i styrelsen. Webben Företaget sade hennes utnämning signalerar ett förnyat fokus på produktutveckling för att driva användarupplevelsen och annonsintäkter.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer