Yammer bygger sig in fler applikationer via Enterprise Graph

Yammer expanderar sitt företag sociala nätverk med införandet av en ny arkitektur utformad för att ge alla plattformens funktioner tillsammans. Ange Yammer Enterprise Graph.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Enterprise Graph har nyanser av Facebooks Open Graph i att det är i huvudsak utformad för att ansluta och sömlöst integrera användare nämner, samtal och mer data över affärsapplikationer.

Meddelade bland Yammer första kund konferens YamJam ’12 i San Francisco på måndagen, är grafen består av verktyg och funktioner som är avsedda att göra det lättare för utvecklare att integrera Yammer funktioner i sina affärsapplikationer.

Exempel på dessa funktioner inkluderar flöden, profiler, efter och gillar – som alla är ganska vanliga sociala nätverksfunktioner nu.

Dessutom har Yammer infört en ny katalog för tredjepartsprogram som kan installeras i ett företags sociala nätverk. Yammer hävdade att dessa program har granskats och godkänts baserat på integritet och säkerhet kriterier innan de visas i App Directory.

Alla dessa nya funktioner rullas ut till Yammer kunder omedelbart.

Yammer, som, nyligen förvärvades av Microsoft, är också att göra några andra viktiga meddelanden på konferensen denna vecka.

Till att börja med är Yammer arbetar mot, djupare CRM integration med Microsoft Dynamics, genom att utnyttja Enterprise Graph. Målet är att göra det möjligt för Microsoft Dynamics CRM kunder att förlänga Yammer sociala funktioner i en app genom att bädda Yammer flöden, som knappar, och mer i specifika CRM-poster.

Detta omfattar även en uppdatering av appen katalog tack vare nya integrationer med GoodData, Kudos, Salesforce.com och WorkSimple.

Yammer är också lägga till fler samarbeten på efterlevnad sidan med Okta, Smarsh och Symantec att säkra Yammer e-discovery, arkivering och single sign-on produkter.

För en närmare titt på Yammer Enterprise Graph, kolla in promo videon nedan

Alla dina affärs appar. En social upplevelse. från Yammer på Vimeo.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport